Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

James Earl Jones Har Doett Blev 93 Ar

James Earl Jones har dött – blev 93 år

Den legendariske skådespelaren James Earl Jones har gått bort vid 93 års ålder.

James Earl Jones, känd för sin mäktiga röst och ikoniska roller som Darth Vader i "Star Wars"-filmerna, Mufasa i "Lejonkungen" och många fler, har avlidit vid 93 års ålder. Hans agent meddelade att han dog fredligt i sömnen på Long Island Medical Center.

Jones karriär inom teater, film och tv

Jones föddes i Arkabutla, Mississippi, och började sin skådespelarkarriär på teatern. Han gjorde sin Broadwaydebut 1957 i "The Hurricane" och fortsatte med att uppträda i ett antal andra prisbelönta pjäser, inklusive "Othello" och "Fences".

Jones filmdebuterade 1964 i "Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb" och fortsatte med att medverka i över 100 filmer. Hans mest kända roller inkluderar Darth Vader i "Star Wars"-serien, Mufasa i "Lejonkungen" och Thulsa Doom i "Conan barbaren".

Jones karriär på tv var lika framgångsrik och han vann två Emmy Awards för sitt arbete i miniserien "Roots" och "The Autobiography of Miss Jane Pittman". Han medverkade också i en rad andra populära tv-program, inklusive "The Cosby Show" och "Will & Grace".

Jones arv

James Earl Jones var en av de mest respekterade och hyllade skådespelarna i sin generation. Hans mäktiga röst och ikoniska föreställningar har lämnat ett outplånligt märke på film, teater och tv.

Hans bortgång är en stor förlust för världen av underhållning och han kommer att bli ihågkommen som en av de största skådespelarna genom tiderna.


Comments